Ekonomi

Watsco, pazar payını geri kazanma çabaları arasında 3. çeyrek gelir ve hasılat beklentilerini karşılayamadı

MIAMI – HVAC dağıtıcısı Watsco, Inc. (NYSE:WSO), pazar payını geri kazanma konusunda zorluklarla karşılaştığı üçüncü çeyrekte analist beklentilerinin altında kalan kazanç rakamları açıkladı. Şirketin hisseleri, açıklamanın ardından %0,5 düşüş gösterdi.

Watsco, 4,72 dolarlık analist konsensüs tahmininin altında kalarak, üçüncü çeyrekte hisse başına 4,22 dolar düzeltilmiş kazanç açıkladı. Hasılat yıllık bazda %2 artarak 2,16 milyar dolara yükseldi, ancak 2,24 milyar dolarlık beklentilerin altında kaldı.

Şirketin brüt kar marjı, geçen yılın aynı çeyreğindeki %26,7’den %26,2’ye geriledi. Faaliyet karı %2 azalarak 250 milyon dolara düştü.

Watsco, 2023 yılında ürün ve tedarik zinciri aksaklıklarının müşteri ilişkilerini etkilemesinin ardından, ana OEM ortaklarından biriyle ilgili satışları ve pazar payını geri kazanmak için çalıştığını belirtti. Şirket, bu çabaların yılbaşından bu yana brüt kar marjlarını yaklaşık 30 baz puan düşürdüğünü tahmin ediyor.

Watsco’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Albert H. Nahmad, “Genel olarak, 2024 performansımızın pazar payı kazanımlarını yansıttığına ve piyasa ve ekonomideki trendlere kıyasla sağlam bir performans sergilediğine inanıyoruz,” dedi.

Şirket, Ekim ayında iş trendlerinin güçlendiğini, anlamlı birim büyümesi ve genel olarak satışlarda orta haneli büyüme oranı yansıttığını belirtti.

Watsco, 2024’ün ilk dokuz ayı için satışlarda %3’lük bir artışla 5,9 milyar dolar hasılat rapor etti. İşletme nakit akışı, geçen yılın aynı dönemine göre %50 artarak rekor seviye olan 394 milyon dolara yükseldi.

Watsco, Nisan 2024’te %10 artırılan yıllık 10,80 dolar hisse başı temettüsünü korudu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberesenler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu